آفت سوسک کاپنودیس چوبخوار ریشه و طوقه درختان

در این ویدیو آموزشی پردیسگاه به معرفی کامل یکی از آفات مهم و خطرناک به نام سوسک کاپنودیس ریشه طوقه capnodis cariosa می‌پردازیم که به درختان گوناگون مانند بادام، پسته، هلو، شلیل، زردآلو و.. آسیب جدی می‌زند. آفت به نام سوسک کاپنودیس شناخته می‌شود و آن را سوسک چوبخوار ریشه و طوقه نیز می‌نامند و یکی از خطرناک‌ترین آفات باغ‌ها به‌شمار می‌آید.

در ادامه فیلم آموزشی را مشاهده خواهید کرد. اما قبل آن توضیحاتی اندک در این زمینه خواهیم داد. با ما همراه باشید. این سوسک دارای رنگ مشکی با لکه‌های سفید است و طول آن به 4 سانتی‌متر می‌رسد.

چرخه زندگی و آسیب زدن به درختان توسط سوسک ریشه و طوقه

این حشره دارای 1 نسل است و این نسل را طی 2 سال سپری می‌کند. در واقع حشره کامل capnodis cariosa hauseri زمستان سال نخست را زیر خاک، کلوخ، شکاف درختان و سرپناه‌های دیگر می‌گذراند و در فصل بهار همین حشرات کامل از برگ و پوست درختان تغذیه می‌کنند. در این زمان پس از جفت‌گیری تخم‌ریزی انجام می‌شود که نزدیک تنه و طوقه درختان است. لاروها و به اصلاح کرم‌های سفیدرنگ این سوسک در مرحله‌های آغازین زندگی خود دالان‌هایی در ناحیه پوست و کامبیوم ایجاد می‌کنند و همین دالان‌ها در نهایت باث خشکی کامل درخت می‌شود.

ظاهر لاور یا کرم طوقه خوار کاپنودیس تقریبا متفاوت است با دیگر موارد آفات. کرم‌ها نزدیک به 200 تا 400 عدد می‌توانند باشند و دارای رنگ سفید بوده و البته دارای سری پهن و چکشی هستند. باید توجه داشت که این آفت با کرم سفید ریشه متفاوت است.

لارو کرم سوسک چوبخوار طوقه و ریشه کاپدونیس
لارو کرم سوسک چوبخوار طوقه و ریشه کاپدونیس

مبارزه با سوسک کاپنودیس capnodis

  1. تقویت درختان و آبدهی: این آفت معمولا به درختان ضعیف‌تر حمله می‌کند. در نتیجه پیش از هر چیز درختان با نیاز آبی بالا را از باغ خود حذف و درختان دیم و با مقاومت بالا در برابر کم‌آبی را جایگزین کنید. سپس با اضافه آبی که از این محل به‌وجود آمده درختان خود را بیش‌تر و منظم‌تر آبیاری کنید تا جریان شیره درخت بتواند با این آفت مبارزه کند. سیلیکات پتاسیم درخت را در برابر گرمای شدید مقاوم می‌کند.
  2. رعایت بهداشت باغ: در زمستان به هیچ‌عنوان شاخ و برگ‌های زیادی را در باغ باقی نگذارید و آن را بسوزانید. از نگه‌داشتن کود حیوانی در باغ خودداری کنید تا آفات زیر آن زمستان‌گذرانی نکنند.
  3. گرفتن حشره کامل: سوسک کاپنودیس کم تحرک است و طول آن حدودا 35 تا 40 میلی‌متر است. در ساعات آفتابی روز در حدود اواسط خرداد تا پایان خردادماه حشره‌های کامل که تنبل هستند را از سر شاخه‌های درختان جمع آوری و نابود کنید.
  4. سموم شیمیایی: مبارزه شیمیایی با این آفت بسیار سخت است. پس از مشاهده و دیدن این سوسک‌ها از حدود اواسط خردادماه از سمومی مانند دیازینون در 10 سانتی طوقه درخت استفاده کنید تا لاروهایی که در این ناحیه هستند از بین بروند.
  5. یخ‌آب و شخم زمستانه: یکی از مهم‌ترین روش‌های از بین بردن آفات به صورت کلی یخاب زمستانه و شخم زدن زمین است که مقدار زیادی از این آفات را از بین می‌برد.

مشاهده ویدیو معرفی آفت کاپنودیس و روش مبارزه با آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *